OHNV methode meest gebruikt bij verkoopdoelstellingen 2021.

 

2021 staat voor de deur. Een nieuw jaar waarin de tellers weer op nul komen te staan. Een jaar waarin veel bedrijven 2020 goed willen maken of soms willen kopiëren. Een jaar waar we nog steeds te maken hebben met de ongemakkelijkheden van Corona. Een jaar met de nodige onzekerheden. Dus: tijd voor een verkoopplan!

Pak juist nu de regie
Zorg juist in deze tijd voor een duidelijke focus door het (laten) schrijven van een verkoopplan of light versie hiervan. Hierbij gaat het niet alleen om de vraag wat de doelstelling is maar vooral hoe je de doelstelling gaat halen. Dit gaat dus verder dan de door de meeste bedrijven gebruikte OHNV methode beter bekend als de ‘Oud Hollands Natte Vingerwerk Methode’.

Maak een capaciteitsplanning
In dit verkoopplan kijk je bijvoorbeeld naar de capaciteitsplanning. Hierin ga je in op vragen zoals bijvoorbeeld hoeveel tijd je nodig hebt voor koude acquisitie of cold calling, welke tijd je nodig hebt voor intern overleg en welke tijd er over blijft voor persoonlijke verkoop of persoonlijke acquisitie. Of om het meteen maar concreet te maken: hoeveel potentiële klanten moet ik binnen halen om de doelstelling te halen? Hoeveel aandacht moet ik besteden aan de lopende verkoopcycli en hoeveel verkoopcycli moet ik hiervoor opstarten? hoeveel telefoontjes moet ik voor deze bezoeken plegen? en hoeveel tijd heb ik hiervoor?

Verkoopondersteuning
Het verkoopplan geeft dus ook een goed beeld bij of je überhaupt voldoende tijd hebt voor al deze activiteiten. Als dit niet het geval is helpen wij je natuurlijk graag verder vanuit 123commercie. Wij geven al meer dan 10 jaar verkoopondersteuning aan bedrijven vanaf een halve dag per week.

Voor ieder bedrijf
Nee, een verkoopplan is niet alleen voor de grotere bedrijven waarin management sterk vertegenwoordigd is. Het tegengestelde is juist waar. Wel kunnen veel kleinere bedrijven volstaan met het (laten) schrijven van een verkoopplan light. Als verkoper kan je wellicht met een beetje ondersteuning perfect een eigen verkoopplan schrijven. Hierdoor wordt het ook jouw plan waaraan jij je committeert.

Laat hem toch schrijven
Voor diverse bedrijven schrijven wij inmiddels de verkoopplannen. Laat je ook door ons inspireren, pak nu de regie en stuur ons een bericht. Dat kan via info@123comercie.nl en Whatsapp via www.123commercie.nl en anders gewoon even bellen.

Gratis tips voor betere acquisitie

vul jouw e-mailadres in, ontvang gratis tips en verbeter jezelf ook op het gebied van acquisitie.

Kopieer wLTymmOf in het onderstaande veld

123commercie

Eikenlaan 42
1231 BH Loosdrecht

KVK: 51943581
IBAN: NL90 RABO 01606 80 875
BTW ID: NL001577870B43

Contact opnemen

Heb je vragen over acquisitie uitbesteden of training neem dan contact met ons op.© 2024 - 123commercie heeft zijn website laten maken met liefde door Fervent Digital.