Je bent geen echte verkoper!

Waarom niet?!

Volgens 76% van de ondernemers verdien je namelijk de titel verkoper niet op je kaartje als je niet goed koud kunt acquireren. Hoe kom je anders in contact met jouw potentiële klanten?

Gewoon niet gaan slapen.

Regelmatig maken wij mee, dat trainees slecht slapen als zij de dag erna koud moeten acquireren. De eerste opmerking van een trainee op die dag is dan ook nog eens dat als je niet goed uitgerust bent de persoon aan de andere kant van de lijn dit voelt en hier gebruik van maakt. Vervolgens wordt de voorspelling van die morgen waarheid: het lukt niet, je wordt vaak “afgewezen”.

Kleur is de oorzaak

De ene persoon is banger voor de afwijzing aan de telefoon dan de andere. Dit heeft allemaal met gedrag; het gedragstype –gedragsvoork(l)eur van de trainee te maken.

Trainen dan maar!

Een training geeft je inderdaad die handvatten om het met meer succes te doen. Vaak is een training dan ook de oplossing maar niet altijd. Veel mensen blijven koude acquisitie “eng” vinden en stellen het uit. Het is overigens heel menselijk om werkzaamheden die te veel energie kosten (lees: die je liever niet doet) zover mogelijk vooruit te schuiven en eerst andere “ook belangrijke” dingen op te pakken.

Zorg voor de assist

Ook als verkoper kan je niet overal even goed in zijn. Waarom zet je als ondernemer niet een koude acquisitie goeroe naast jouw salesteam? Je zult zien, dat de verkopers dan floreren omdat ze bezig zijn met dat waar ze echt energie van krijgen.

Laat je niks wijs maken: je hoeft niet perse goed te zijn in koude acquisitie om een echte verkoper te zijn.

Gratis tips voor betere acquisitie

vul jouw e-mailadres in, ontvang gratis tips en verbeter jezelf ook op het gebied van acquisitie.

Kopieer RLdiV8Il in het onderstaande veld

123commercie

Eikenlaan 42
1231 BH Loosdrecht

KVK: 51943581
IBAN: NL90 RABO 01606 80 875
BTW ID: NL001577870B43

Contact opnemen

Heb je vragen over acquisitie uitbesteden of training neem dan contact met ons op.© 2024 - 123commercie heeft zijn website laten maken met liefde door Fervent Digital.