🎯 Wordt succesvoller in ‘koud acquireren’ met jouw ‘klanten bucketlist’ ❗

‘Koude Acquisitie’ of ‘cold calling’ maak je voor jezelf pas echt leuk en succesvol door je eigen ‘klanten bucketlist’ te maken. Zo houden wij het als specialisten in koude acquisitie al meer dan 10 jaar vol.

Te vaak spreek ik nog met commerciële professionals over hun “top 50 of top 100” lijst aan potentiële klanten die ze dit jaar gaan benaderen.  Immers, hoe groter de lijst met potentials hoe groter het succes van de commerciant of ondernemer……….. of toch niet?  Uit de gesprekken met commercieel personeel en ondernemers blijkt namelijk meestal  een “onderliggende  angst” voor het bellen van potentiële klanten te zitten, die als volgt wordt opgebouwd:

1️        De avond voor het belmoment wordt er al wat spanning gevoeld, want ja .. vanwege de angst  om “nul op het rekest te krijgen”,  hebben we natuurlijk al een aantal keren het bellen uitgesteld,  maar morgen moet er -vaak uit noodzaak-  dus echt gebeld worden.

2️        De volgende dag wordt “de lijst der lijsten” er bij gepakt met daarop 100 adressen  (zegge honderd adressen!!) met potentiële ‘nee zeggers’,  waarbij alleen al bij het zien ervan, de moed direct al in de commerciële schoenen zakt.  Er zal van daag echter  –koste wat het kost- wel ’s gebeld  moeten  worden.

3️        De realiteit is echter dat koude acquisitie niet leuk om te doen, men krijgt  er absoluut  geen energie van en men is liever bezig met andere- ook belangrijke commerciële taken.

Stop nou eens met die ‘draken van lijsten’ en maak het jezelf nou eens makkelijker en onthoud:  Het succes van Koude Acquisitie of telefonische acquisitie zit hem voor een zeer groot deel in de voorbereiding.

🎯 Kijk daarom eerst eens goed welke klanten je het beste kan helpen en waarom.  Probeer  hierin zo ver te gaan, dat je zelfs de foto van jouw klant op dit profiel kunt plakken. Besteed aan dit traject dus altijd ruim voldoende tijd. Ga vervolgend met “scherp schieten” door te bellen met jouw geselecteerde Top 10 aan potentiële klantenjouw eigen ‘klanten bucket list’ en verras jouw wensklanten en maak ze blij.

Gratis tips voor betere acquisitie

vul jouw e-mailadres in, ontvang gratis tips en verbeter jezelf ook op het gebied van acquisitie.

Kopieer IE2LLFvB in het onderstaande veld

123commercie

Eikenlaan 42
1231 BH Loosdrecht

KVK: 51943581
IBAN: NL90 RABO 01606 80 875
BTW ID: NL001577870B43

Contact opnemen

Heb je vragen over acquisitie uitbesteden of training neem dan contact met ons op.© 2024 - 123commercie heeft zijn website laten maken met liefde door Fervent Digital.